R.I.P Biffen <3

2010-09-13 (LT) Publicerad 11:06 Uppdaterad 12:42

Gunnel Wåxlin och Helena Fredriksson, Bräcke, med ett munfängsel av samma modell som den döda hunden hade på sig och som hindrade den från att både skälla och äta.

Gunnel Woxlin och Helena Fredriksson, Bräcke, med ett munfängsel av samma modell som den döda hunden hade på sig och som hindrade den från att både skälla och äta.

Foto:
Ingvar Ericsson

Yngre man skulle sköta om hunden

Bräcke LT

Det var en Bräckeyngling i 25-årsåldern som hade fått i uppdrag att ta hand om den nu döda hunden.

Relaterat

Se också

Länkar
Hund lämnad att svälta ihjäl

Han hade kommit överens med ägaren om att ha hand om hunden en månad i taget för att se om han fungerade som ägare av en så här speciell hund.

Om det inte fungerade skulle han ringa och lämna tillbaka hunden.

– Plötsligen försvann killen från lägenheten, låste efter sig och åkte på solsemester till Grekland, och vi ville givetvis få reda på vart hunden tagit vägen, säger Gunnel Wåxlin, Bräcke, vars son var hundens formelle ägare.

– 25-åringen hade uppgivit att hunden befann sig hos hans fosterföräldrar, och längre än så behövde vi inte sträcka oss.

– Vi kollade dock flera gånger och under den första tiden med 25-åringen hade hunden det mycket bra, såvitt vi kunde förstå, och den tillfällige hussen var dessutom mycket trevlig mot oss.

Innan 25-åringen för fem månader sedan lämnade lägenheten i Bräcke hade han satt munkorg på hunden så att den varken kunde skälla eller äta och därefter bundit fast den.

Hunden hade lämnats i 25-åringens uppsagda kommunala enrumslägenhet på Tallgatan i Bräcke.

Det var en vaktmästare som i torsdags hade fått i uppdrag att inspektera 25-åringens uppsagda kommunala enrumslägenhet som gjorde det makabra fyndet.

På något sätt hade hunden lyckats få av sig sitt munfängsel innan den svalt ihjäl.


RSS 2.0